ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    בוררות עסקית

    לצד מערכת בתי המשפט הידועה שבה מתבררים סכסוכים מסוגים שונים, קיימת אפשרות אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים באמצעות בוררות. בוררות עסקית הינה הליך משפטי הדומה להליך המתנהל בבית המשפט אשר במסגרתו ממנים הצדדים בורר מוסכם שתפקידו להכריע במחלוקת שבניהם. הכרעתו של הבורר מחייבת את הצדדים. בתנאים מסוימים שקובעים הצדדים מראש , ניתן לערער על פסק בורר.

    מי מוסמך לשמש כבורר?

    בחוק הבוררות מוגדר בורר כמי "שנתמנה בהסכם בוררות או על פיו ". כלומר, אין חובה בחוק למומחיות או הסמכה לשמש כבורר. יחד עם זאת מאחר ומדובר שהליך שיפוטי הדומה להליך המתנהל בבית המשפט, רצוי שהבורר או לפחות אחד הבוררים בהרכב, יהיה עורך דין בעל ידע משפטי ומעשי בסדרי הדין ובדין המהותי.

    צדדים להסכם בוררות עסקית רשאים לבחור יותר מבורר אחד לניהול הליך הבוררות, לעיתים כאשר נדרש ידע ומומחיות בנושא מקצועי מסוים, לדוגמא בסכסוך בקשר לליקויי בניה יבקשו הצדדים לצרף מהנדס בניה כבורר נוסף.

    דרכים לפתיחת הליך בוררות עסקית

    המקרה הקלאסי לפתיחת הליך בוררות עסקית הוא ביוזמת הצדדים, כאשר קיים בניהם הסכם שבו קבעו הצדדים מראש על העברת המחלוקת הנובעת מההסכם להליך של בוררות עסקית. דרך נוספת היא במסגרת ניהול הליך בבית המשפט שבו רשאי בית המשפט להציע לצדדים לנסות לפתור את הסכסוך באמצעות בוררות ואף להגדיר את תנאי הבוררות בהסכמת הצדדים.

    מחפשים עורך דין שהוא גם בורר? עו"ד רפאל בן עזרא משמש כבורר עסקי, לייעוץ ראשוני ללא התחייבות פנה אלנו.

    "המידע המוצג בדף זה הינו כללי, ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי".

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר





      קידום עורכי דין קידום עורכי דין