בוררות מסחרית
במערכת המשפט בישראל כמות התביעות המוגשות לבתי המשפט הם מהגבוהים בעולם ביחס למספר התושבים. כל שופט צריך לברר מאות תביעות בשנה מה שמוביל לחוסר יעילות בניהול סכסוכים, במיוחד במגזר העסקי. בוררות מסחרית היא פתרון אלטרנטיבי לניהול הליך משפטי בו מסתיימים הליכי בוררות בפסק דין של בורר, לכל היותר בתוך חצי שנה. בוררות מסחרית חוסכת זמן יקר ועלותה בדרך כלל זולה יותר מניהול הליך בבית המשפט.
אל מי פונים לצורך בוררות מסחרית?
בוררות מסחרית מתנהלת בדרך כלל על ידי בורר שהסכימו לו הצדדים במסגרת חתימה על הסכם לניהול הליך בוררות. בפועל רוב הבוררים שמנהלים הליך בוררות מסחרית הם עורכי דין עם ניסיון בליטיגציה מסחרית וניהול הליכי בוררות וגם שופטים בדימוס. כשיש צורך מצרפים לבוררות מסחרית בורר נוסף בעל ידע מקצועי בתחומי הסכסוך הנדון כגון: מהנדס, רואי חשבון, כלכלן ועוד.
איך יודעים איזה סכסוך מתאים לבוררות מסחרית?
יש הסבורים כי רק סכסוכים מסחריים בסכומים של מיליונים מתאימים להליך בוררות, אך לא כך הדבר. בפועל גם סכסוך של 100,000 ₪ מתאים להליך בוררות מסחרית, שכן סכסוך קטן מתנהל שנים בבית המשפט ועלותו יקרה , לעומת זאת בבחירת הבורר הנכון שינהל עבורכם בוררות מסחרית בסכומים קטנים, ניתן להגיע לסיום ההליך בתוך מספר ימים.
עורך הדין רפאל בן עזרא בעל ניסיון בניהול הליכי גישור עסקי ובוררות מסחרית, פנה אלנו לייעוץ ראשוני ללא התחייבות.
"המידע המוצג בדף זה הינו כללי, ואינו מהווה יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי".